Skip to content

Sieniniai kondicionieriai, balti

Oro kondicionieriai namams: ką būtina žinoti prieš perkant?

Karštomis vasaros dienomis net ir atvėrus langus neatsivėsinsime taip, kaip norėtume. Gali nutikti net priešingai, kuomet namuose taps dar tvankiau. Todėl modernūs kondicionieriai puikus sprendimas kovojant su alinančiu karščiu ir siekiant palaikyti komfortišką temperatūrą namuose tiek karštą vasaros dieną, tiek ir žvarbią žiemą. Oro kondicionieriai, kuriuos galima universaliai pritaikyti – praktiškas sprendimas visiems metų laikams.

Oro kondicionierius Inventor yra įrenginys, galintis padėti palaikyti optimalią temperatūrą namuose tiek šiltuoju, tiek šaltuoju sezonais, efektyviai pašalinti susikaupusią drėgmę, kuri neretai tampa pelėsio priežastimi, bei sukurti komfortišką aplinką. Oro kondicionieriai namams šiandien yra kone būtini ir pasižymi itin didele pasiūla, todėl išsirinkti tinkamą būtent jūsų poreikiams gali atrodyti sudėtinga. Tad ką reikėtų žinoti ir apsvarstyti perkant kondicionierių savo namams?

Veikimo principas ir nauda

Kondicionierių pasirinkimas šiandien yra labai platus. Kondicionieriai gali šildyti, vėdinti, sausinti ar išvalyti orą. Jie palaiko nustatytą patalpos temperatūrą ir drėgmę, atsižvelgiant į kiekvieno poreikius. Įprastai optimali kambario temperatūra žmogui yra nuo 18 iki 25 °C, priklausomai nuo amžiaus, sveikatos būklės, individualių poreikių.

Kondicionieriai namams skiriasi savo paskirtimi, galia, funkcionalumu ar kitais parametrais, tad išsirinkti tinkamiausią kondicionierių gali tapti rimtu išbandymu.

Kaip pasirinkti kondicionieriaus dydį, galią ir filtravimo sistemą?

Visų pirma, svarbu numatyti, kokioje namų patalpoje kondicionierių planuojama įrengti bei koks yra jūsų būsto išplanavimas. Oro kondicionieriai šiandien gali būti montuojami tiek ant grindų, tiek prie lubų, o jų dydžių įvairovė leidžia pritaikyti juos itin skirtingo pobūdžio patalpose. Vienas pagrindinių kriterijų renkantis, taip pat susijęs su turimomis patalpomis, yra kondicionieriaus galingumas. Jei patalpos nepasižymi dideliu plotu, nerekomenduojama rinktis itin galingo kondicionieriaus, kadangi tai nebus nei efektyvu, nei ekonomiška elektros sąnaudų atžvilgiu. Tuo tarpu per mažo galingumo kondicionierius didelėse patalpose lems, kad patalpos nebus tinkamai atvėsintos ir nepateisins jūsų lūkesčių. Vadinasi, kondicionieriai namams turi būti pasirenkami atsižvelgiant į individualią situaciją bei būsto dydį.

Kondicionieriaus galingumą reikia parinkti atsižvelgiant į tokius kriterijus:

Taip pat reikia nepamiršti įvertinti,  kiek pro langus prišildo saulė, kiek sandarios yra durys ir langai, kokia yra sienų šiluminė izoliacija bei kitus faktorius.

Kondicionieriuose namams gali būti įvairaus lygio filtravimo sistemos, nuo grubaus valymo filtrų, anglies filtrų, bakterijų naikinimo priemonių iki elektrostatinių ir HEPA filtrų.

Grubaus valymo filtras sulaiko ypatingai smulkias daleles, esančias ore, jį galima plauti ir naudoti daug kartų. Anglies filtrai panaikina nemalonius kvapus – cigarečių dūmų, maisto ir kt. Elektrostatiniai filtrai gerai sulaiko dulkių daleles, augalų dulkes bei gaivina patalpos orą. HEPA filtrai labai veiksmingai panaikina bakterijas, esančias patalpoje, nes yra gaminami natūralaus arbatos lapų užpildo pagrindu. Taigi, įsivertinę savo poreikius, pasirinkite jums tinkamiausią filtrą.

Oro kondicionavimo sistemos įsirengimas – be abejo puikus sprendimas, užtikrinantis komfortą ir sveiką mikroklimatą patalpose. Visi ir visur norime jaustis gerai, neperkaisti ir nesušalti. Todėl pasirinkę sau tinkamiausio tipo, galingumo, filtravimo sistemos ir poreikius atitinkantį kondicionierių namams galėsite mėgautis maloniu buvimu namuose tiek žiemą, tiek vasarą.

Įsivertinkite, kodėl jums reikia oro kondicionavimo sistemos namuose

Oro kondicionieriai ir ekonominiai rodikliai

Oro kondicionieriai namams yra įrenginiai, kurių naudojimas yra glaudžiai susijęs su energijos vartojimu. Todėl renkantis kondicionierių, rekomenduojama atkreipti dėmesį į tai, kokiu energijos vartojimo efektyvumu jis pasižymi (tai yra nurodoma produkto aprašyme).  Plati kondicionierių pasiūla šiandien leidžia pasirinkti sprendimą, padėsiantį sutaupyti. Neretai šio įrenginio ekonominiai rodikliai yra glaudžiai susiję su valdymo/funkcijų sprendimais, todėl renkantis kondicionierių, įvertinkite jo funkcionalumą, valdymo sprendimus (veikimo režimus, nuotolinį valdymą ir kt.) – tai gali užtikrinti komfortą, jūsų laiko taupymą (jei renkatės įrenginį, kurį galite valdyti ir nuotoliniu būdu) bei suvartojamos elektros energijos kiekį. Visgi, norint išsirinkti tinkamą oro kondicionierių savo namams, rekomenduojama pasikonsultuoti su specialistais, kurie, įvertinus situaciją, padės plačioje jų pasiūloje rasti būtent jums tinkamą sprendimą.

Kondicionieriai Inventor

Oro kondicionierių yra įvairių tipų, pasirinkite sau tinkamiausią

Atkreipkite dėmesį, kad įrenginiai gali būti įvairių tipų: montuojami į langus, montuojami prie lubų, palubės-sienų kondicionieriai, sieniniai, kanaliniai, didelio galingumo, konvektoriniai ir kiti. Tačiau veikimo principas yra toks pats: šiluma yra absorbuojama vienoje vietoje ir išsklaidoma kitoje. Tad pasitarę su specialistu pasirinkite jums tinkamiausio tipo kondicionierių, atitinkantį jūsų poreikius ir patalpų specifiką.

Kyla klausimų dėl mūsų įrenginių?